21 september 2022

Franse groeibriljant o2switch sluit zich aan bij TWS

SAS o2switch (“o2switch”), een snelgroeiende Franse webhostingprovider sluit zich aan bij Total Webhosting Solutions (“TWS”), het Europese platform van sterke lokale webhostingbedrijven. Deze transactie is een belangrijke mijlpaal voor TWS bij het opbouwen van een leidende marktpositie in Frankrijk.

Clermont-Ferrand, 21 september 2022 – o2switch, opgericht in 2009 door Alexandre Yepes, heeft de heldere missie om de ultieme webhostingervaring te bieden. Met haar unieke “unlimited everything” serviceaanbod is o2switch uitgegroeid tot een van de leiders in de sector. De eenvoudige en transparante hostingoplossing is een groot succes in Frankrijk en heeft geleid tot een ongeëvenaarde groei van het zeer tevreden klantenbestand. Het succes van o2switch en de klantloyaliteit is eenvoudig te verklaren door haar superieure product, hoogwaardige klantenservice en het vermogen om een band aan te gaan met klanten.

De strategische visie en focus die hebben geleid tot de unieke waardepropositie, zijn de afgelopen jaren doorslaggevend geweest om veel sneller te groeien dan de concurrentie. Het bedrijf wordt geleid door een team van gepassioneerde technici met een missie om continu nieuwe innovaties te brengen. Het bedrijf heeft een volledig in-house ontwikkelde en beheerde datacenter & webhosting-infrastructuur en maakt gebruik van geavanceerde technologie om oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van elk bedrijf dat op zoek is naar de ultieme webhosting-oplossing.

Alexandre Yepes, oprichter o2switch: “De laatste jaren zijn we exponentieel gegroeid en we bedienen nu meer dan 100.000 unieke klanten. Ons bedrijf groeit nog steeds ruim boven het marktgemiddelde. Hoewel we nog volop potentie zien en het gevoel hebben dat we nog maar net zijn begonnen, denken we ook dat dit het beste moment is om ons aan te sluiten bij een Europees platform als TWS. Samen kunnen we o2switch verder professionaliseren en nog verder laten groeien. We zijn ook van mening dat we een leidende rol kunnen spelen in de aanstaande consolidatie van de Franse markt. Daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking. We kijken ernaar uit om met onze nieuwe internationale collega’s samen het beste Europese hostingbedrijf te bouwen.”

Voor TWS is dit de eerste mass-market webhosting overname in Frankrijk, na de overname van het Franse performance webhostingbedrijf Nexylan vorig jaar. De Europese hostingmarkt consolideert in een versneld tempo en het TWS-model blijkt een winnende formule in deze snel veranderende markt. Na het succesvol consolideren van de Nederlandse hostingmarkt en de expansie in Spanje, versterkt deze tweede Franse overname de leidende marktpositie van TWS in Frankrijk.

Abe Bakker, CEO TWS: “o2switch is een van de beste hostingbedrijven van Europa en ik ben dan ook erg blij dat het zich bij ons platform heeft aangesloten. Het ambitieuze en gepassioneerde team van technici is toonaangevend in de industrie en er was dan ook een natuurlijke match met het team van TWS. De uitstekende performance van o2switch is gedreven door groei via mond-tot-mondreclame en de goede reputatie die het heeft in de markt. We zijn onder de indruk van hun track-record en enthousiast over de mogelijkheid om het team te ondersteunen in hun verdere groei. Samen met Alex gaan we onze positie in Frankrijk de komende tijd verder versterken. We zijn dan ook verheugd dat Alex en zijn team zich bij de TWS-familie voegen.”

Over o2switch
o2switch is een Frans webhostingbedrijf dat betaalbare, flexibele en transparante hostingoplossingen biedt aan particulieren en bedrijven. Hun unieke all-inclusive webhostingaanbod is betaalbaar, maar zit boordevol features waar zowel beginners als experts erg enthousiast over zijn. Ze zijn uitgegroeid tot een van de beste en meest gewaardeerde webhostingproviders in Frankrijk. Kijk voor meer informatie op de website van o2switch: https://www.o2switch.fr

Over Total Webhosting Solutions
TWS is actief in de markt voor webhosting- en clouddiensten en bestaat uit verschillende autonome business units. Elk TWS-bedrijf levert producten en (gespecialiseerde) diensten aan haar klantsegment en streeft ernaar om via consolidatie en productinnovatie voorop te lopen in de verschillende markten. Door hun autonome karakter zijn de business units flexibel, adaptief en bieden ze de hoogst mogelijke toegevoegde waarde voor klanten. Bovendien stelt deelname aan TWS hen in staat de effectiviteit te verbeteren, kwaliteit te garanderen en te investeren in de toekomst. TWS biedt financiële zekerheid, strategische begeleiding en best practices voor haar bedrijven. TWS wordt ondersteund door Strikwerda Investments, een toonaangevend Nederlands family office. Kijk voor meer informatie op de website van TWS: https://www.tws.eu

VOOR VRAGEN OVER DE TRANSACTIE

o2switch
Alexandre Yepes (CEO o2switch)
Total Webhosting Solutions
Abe Bakker (CEO TWS)

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl