02 augustus 2021

OfficeGrip trekt investeerder aan voor verdere groei

Roosendaal, 2 augustus 2021 - Total Specific Hosting (‘TSH’), de leidende groep samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven, heeft een meerderheidsbelang genomen in Microsoft Cloud expert OfficeGrip. OfficeGrip krijgt hiermee toegang tot kennis en permanent kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven en tevens acquisities te doen. Hiermee zal het groeipad worden versneld voor klanten en medewerkers. TSH is een portfolio bedrijf van Strikwerda Investments, de leidende investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven.

OfficeGrip is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse spelers op het gebied van Microsoft 365 Cloud technologie. Met ruim 65 medewerkers biedt OfficeGrip professionele en innovatieve Cloud ICT-oplossingen voor haar klanten in het MKB in Nederland.

OfficeGrip is ‘born in the cloud’ en is als organisatie altijd een voorloper geweest binnen het Microsoft Cloud domein. Door samen te werken met Total Specific Hosting (TSH) heeft OfficeGrip de mogelijkheid om een lange termijn buy-and-build strategie te voeren met als ambitie om dé Microsoft 365 Cloud leverancier voor het MKB in Nederland te worden.

Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur, oprichters van OfficeGrip: “Deze stap is een logische volgende groeifase voor ons bedrijf. Onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in marktsegmenten waar wij sterk in zijn. Daarmee kunnen we ons portfolio en klantenbestand verder uitbouwen. We zullen dan ook gericht zoeken naar uitbreiding met ‘born in the cloud’ spelers, en partijen die een partner zoeken om deze transformatie naar de cloud door te maken. Hiermee kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van OfficeGrip. Ons volledige managementteam zal doorgaan in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Strikwerda Investments (SI) is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector. SI is meerderheidsaandeelhouder in het ICT-outsourcing bedrijf TSH en zal dat middels deze transactie ook in OfficeGrip worden. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.

Matthieu van Amerongen, managing director van Strikwerda Investments en CEO van Total Specific Hosting: “OfficeGrip heeft bewezen dat zij een sterke generieke aanpak hebben om opdrachtgevers naar de Microsoft cloud te brengen. Deze aanpak is toepasbaar voor elk type MKB bedrijf, waardoor OfficeGrip een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren. Mitch en Jacob zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers.”

“Met de aansluiting van OfficeGrip bij Total Specific Hosting treden twee sterke ondernemers toe. Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur hebben al een mooi bedrijf neergezet en kunnen in de nieuwe setting nog verder gaan versnellen”, aldus Mark van Beusekom, partner van advieskantoor Hogenhouck m&a, dat beide ondernemers begeleidde in deze succesvolle transactie.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl