20 december 2018

S-P-S International kiest Strikwerda Investments als partner voor internationale groei

SCHIPHOL, 20 december 2018 – Strikwerda Investments (SI) en S-P-S International (S-P-S) hebben een strategisch partnership gesloten om de internationale groeiambitie van S-P-S te realiseren. SI neemt een meerderheidsbelang in S-P-S, een leidende Europese speler in het ontwerpen, produceren, verhuren en onderhouden van Ground Support Equipment (GSE). Directeur Paul Schmitz blijft als mede-eigenaar verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de onderneming in zijn rol als CEO. S-P-S is gevestigd in Nederland op Schiphol Airport, heeft inmiddels acht buitenlandse vestigingen en verwacht de komende jaren internationaal sterk door te groeien.

S-P-S
S-P-S is opgericht in 2004 door Paul Schmitz en is inmiddels één van de grootste full-service providers van GSE-producten in Europa. Het bedrijf levert zowel gemotoriseerd als niet-gemotoriseerd GSE en Vracht Afhandeling Systemen. S-P-S heeft zich gespecialiseerd in het verhuren en onderhouden van GSE en heeft ca. 110 medewerkers in dienst die opereren vanuit negen landen.
Paul Schmitz (Oprichter & CEO S-P-S): “Wij hebben de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt, maar onze ambitie reikt verder. Ons doel is de komende jaren de internationale groei te versnellen. Met Strikwerda Investments halen wij een ervaren platform investeerder met Europese Buy & Build expertise aan boord. Met aanzienlijke financiële middelen en grondige luchtvaart sectorkennis en ervaring heeft SI de mogelijkheden om S-P-S te ondersteunen om sneller internationaal te groeien, zowel autonoom als door middel van overnames. We zijn klaar voor de nieuwe ambitieuze vervolgfase in de ontwikkeling van ons bedrijf.”

Strikwerda Investments (SI)
SI, het Nederlandse investeringsfonds van de familie Strikwerda, is opgericht in 2000 en heeft een sterk gefocuste investeringsfilosofie. SI gelooft in de kracht van de lange termijn en in het realiseren van duurzame samenwerkingen met medeaandeelhouders, management, medewerkers en klanten. Gedreven door passie voor ondernemerschap en de sterke wil om het beste in bedrijven naar boven te halen, helpt zij deelnemingen te laten groeien en bloeien. Door de beschikbaarheid van permanent kapitaal en ondersteuning (geen exit horizon) kan het de tijd nemen om samen met ondernemers en managers te bouwen aan gemeenschappelijke doelen. Dit heeft inmiddels geleid tot tientallen succesvolle investeringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl