04 oktober 2022

Sbit trekt nieuwe investeerder aan voor verdere groei

Moordrecht/Blaricum, 4 oktober 2022 - Sbit, de ICT-outsourcing specialist voor de hospitality sector, wordt onderdeel van TSH, een van de snelst groeiende MSP-organisaties van Nederland. Strikwerda Investments (SI), eigenaar van TSH, wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder en brengt het merk onder bij haar portfoliobedrijf TSH. Sbit blijft als toonaangevende naam in haar bestaande vorm bestaan, en krijgt dankzij de overname support van de TSH-organisatie en ontvangt permanent kapitaal van SI om de volgende groeifase vorm te geven en vervolgacquisities te realiseren. Hiermee wordt het groeipad verder versneld voor klanten en medewerkers. 

Sbit is de laatste jaren uitgegroeid tot dé Nederlandse marktleider op het gebied van ICT-outsourcing voor de hospitality sector. Ook internationaal is Sbit erg succesvol met klanten in 18 verschillende landen verspreid over Europa. Door deze transactie krijgt Sbit de mogelijkheid om een lange termijn buy-and-build strategie te voeren om zo ook over de landsgrenzen heen een leidende markt positie te kunnen verwerven. Gezamenlijk hebben de twee bedrijven ruim 900 medewerkers in dienst. 

Sjors Brul, CEO en oprichter van Sbit: “Dit is een mijlpaal voor Sbit. Na 23 jaar slaan we een nieuwe route in. Dankzij TSH kunnen wij onze groei versnellen, ons concentreren op een nog betere dienstverlening in Europa, onze focus op security verder uitbreiden en trends zoals co-managed IT verder verbeteren en faciliteren. Sbit is sinds jaar en dag een trendsetter binnen hospitality IT, met TSH aan onze zijde kunnen we deze belofte verder uitrollen en nog verder vormgeven qua portfolio en qua bereik.” 

TSH, het portfoliobedrijf van SI gericht op de Europese MSP-markt, heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. Daarvoor zoekt TSH altijd naar organisaties met een bewezen track-record en met een gelijke instelling als de andere TSH-bedrijven om continu te willen blijven werken aan de verbetering van hun organisatie. 

Joris Dierick, CEO/CFO van TSH: “Sbit heeft bewezen dat zij een sterke aanpak heeft in de hospitality sector en heeft een sterke positie in deze vertical met een hoge klanttevredenheid. Deze acquisitie geeft TSH een eerste stap in de aantrekkelijke ICT-outsourcing markt binnen de hospitality sector, welke wij zien als een interessante groei markt voor de komende jaren. Sjors en zijn team zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers. Ons motto is ‘Bright Minds Think Alike’, en wij herkennen in Sbit dan ook veel van wat wij belangrijke waarden vinden in de ondernemers die onderdeel worden van onze organisatie.” 

Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. 

CONTACT

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl