04 maart 2022

Score Utica trekt investeerder aan voor verdere groei

Breukelen – 4 maart 2022  Score Utica maakt vandaag bekend dat de familie investeringsmaatschappij Strikwerda Investments in het bedrijf gaat investeren. Als sterk groeiende one-stop-shop biedt Score Utica telecom en ICT-clouddiensten voor MKB bedrijven in Nederland. Dankzij deze samenwerking krijgt Score Utica toegang tot kennis en kapitaal van Strikwerda Investments om de volgende groeifase mogelijk te maken. Dit stelt Score Utica in staat om de sterke Nederlandse positie via overnames versneld uit te bouwen.

Score Utica is in 2019 ontstaan vanuit een fusie tussen Score Telecom en Utica en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste ICT totaal leveranciers van Nederland. Met de investering van Strikwerda Investments verwacht Score Utica verder te kunnen opschalen en nieuw talent te kunnen aantrekken om aan de toenemende vraag naar een volledig ge ntegreerde ICT totaalleverancier te kunnen voldoen.

Nils Vermeulen: “Door de samenwerking ontstaat een unieke kans omdat er een platform gecre erd wordt met veel slagkracht, kapitaal, kennis en ervaring. Door samen te werken kan Score Utica verder opschalen terwijl ons klantgerichte DNA en onze persoonlijke aanpak volledig behouden blijft. Dit is geborgd doordat het grootste deel van het bestaande management doorgaat in de personen van Paul Stoffele en mijzelf. Nu is het tijd voor de volgende stap in ons avontuur waarbij we met Strikwerda Investments als sterke financi le partner met kennis van onze markt verwachten de autonome groei te versnellen alsook een lange termijn buy-and-build strategie uit te rollen. Naast het doen van overnames worden we dan een nog aantrekkelijkere werkgever voor ICT-talent.”

Strikwerda Investments is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector. De investeerder heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten bij Score Utica.

Richard Bronzwaer kiest ervoor om afscheid te nemen van Score Utica. “Al tijdens onze fusie in 2019 heb ik aangegeven 3 tot 5 jaar te willen bouwen aan Score Utica. Nu ontstaat er voor mij een natuurlijk moment om uit te stappen. We hebben een prachtig en relevant bedrijf neergezet. Mijn missie is hiermee volbracht. De komende tijd ga ik me richten op het verder brengen van bedrijven of start-ups met een substanti le groeiwens. Ik ga met een gerust hart weg en weet zeker dat onze fantastische medewerkers onder leiding van Nils en Paul een mooi vervolg aan Score Utica geven.”

Johan Terpstra, managing director van Strikwerda Investments: “Wij zijn onder de indruk van de ontwikkeling en positie van Score Utica als   n van de leidende spelers in de ICT & telecom markt voor het MKB. Door het leveren van een sterke customer intimacy propositie, een “as-a-service model” en ge ntegreerd ICT product, heeft Score Utica een unieke en vooruitstrevende positie in de markt genomen. We zien de mogelijkheid om samen met het management team deze positie zowel autonoom als via acquisities verder uit te bouwen.”

“In de dynamische en consoliderende ICT markt heeft Score Utica in Strikwerda Investments de juiste partner gevonden om zowel autonoom als via buy-and-build verder te groeien met behoud van DNA. Wij zijn verheugd dat we de aandeelhouders hebben kunnen begeleiden bij het zetten van deze belangrijke stap.” aldus Marlon Putter, partner van advieskantoor Marktlink.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl