22 april 2022

SET Services trekt investeerder aan voor verdere groei

Amsterdam, 22 april 2022 – Total Specific Hosting (‘TSH’), de leidende groep van samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven heeft een strategisch belang genomen in cloud serviceprovider SET Services (‘SET’) uit Amsterdam. SET krijgt hiermee toegang tot kennis en permanent kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven. Hiermee zal het groeipad worden versneld voor klanten en medewerkers. TSH is een portfolio bedrijf van Strikwerda Investments, de leidende investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven.

Succesvolle ICT-benadering

SET bestaat 23 jaar en is uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse speler op het gebied van ICT-outsourcing. Met ruim 30 medewerkers biedt SET professionele en innovatieve cloud-oplossingen voor haar klanten in het MKB in Nederland. De onderneming heeft diepgaande kennis van het MKB, een hoge servicegraad (XLA) richting eindgebruikers en een full scope ICT outsourcing services-pakket, met o.a. een innovatieve digitale werkplek.

Verdere groei SET Services
Michiel van Joolen richtte SET in 1999 op en is nog als ambassadeur van SET betrokken: “We bestaan 23 jaar en hebben ons in de afgelopen jaren ontwikkeld van all-round IT-dienstverlener naar een serieuze specialist in de ICT-markt voor het MKB in Nederland. SET zocht al enige tijd naar een strategische partner met de juiste expertise en voldoende kapitaal om de groei te versnellen. In TSH vonden wij de ideale partner. Onze strategie is om organische groei te bewerkstelligen middels een technische samenwerking met de moderne werkplek propositie van OfficeGrip en zo verder te groeien als cloud serviceprovider. Ons managementteam zal doorgaan in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Erik Jongkind, CEO van SET: “TSH geeft ons de vrijheid en de ruimte om te ondernemen en te bouwen. We zijn de afgelopen jaren organisch hard gegroeid en zijn mede daardoor nog meer zichtbaar geworden in het MKB, die ons nu als serieus alternatief zien voor de grotere spelers in de markt. De samenwerking met TSH, en specifieker OfficeGrip, is een logische stap voor de volgende groeifase van ons bedrijf.”

Harm Sok, CCO van SET: “Door de samenwerking met TSH kunnen wij samen met de andere ondernemers binnen de groep onze groeiambities waarmaken, zonder dat dit ten koste gaat van het DNA van SET. Wij geloven hierin sterk in 1 + 1 = 3, door onder andere verbeterde groei en schaalvoordelen.”

Uitbereiding van moderne werkplek propositie TSH
Joris Dierick, (interim) CEO van Total Specific Hosting: “SET heeft bewezen dat zij haar opdrachtgevers naar een veilige omgeving in de cloud kan brengen. Deze transitie is toepasbaar voor elk type MKB bedrijf, waardoor SET een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren. Het managementteam en Michiel zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers”

Strikwerda Investments (SI) is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector. SI is meerderheidsaandeelhouder in het ICT-outsourcing bedrijf TSH en zal dat middels deze transactie ook in SET worden. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.

“Met de aansluiting van SET bij Total Specific Hosting treedt een ervaren managementteam toe bestaande uit Erik Jongkind (CEO), Harm Sok (CCO) en Barbara Kinsbergen (CFO). Michiel, Erik en Harm hebben een mooi bedrijf neergezet en kunnen in de nieuwe setting nog verder gaan versnellen”, aldus Ronald Steenbakkers, M&A Director bij De Breek F&O, dat SET Services begeleidde bij deze succesvolle transactie.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl