30 maart 2016

Strikwerda Investments nieuwe eigenaar van ICT-infrastructuur specialist Vancis

30 maart 2016 - Strikwerda Investments (SI) is de nieuwe eigenaar van Vancis B.V., een leverancier van hoogwaardige ICT-diensten in het onderwijs, onderzoek, de zorg en de zakelijke dienstverlening. SI heeft Vancis overgenomen van de coöperatie SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Op 30 maart 2016 is de koopovereenkomst getekend.

Vancis is een gespecialiseerde aanbieder op het gebied van ontwerp, implementatie en beheer van complexe IT-infrastructuuromgevingen voor middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2008 een vooraanstaande marktpositie opgebouwd in de Nederlandse ICT-markt.
Paul van Roozendaal, algemeen directeur Vancis: “Samen met SI gaan we de komende jaren werken aan het verder uitbouwen van de bestaande marktpositie en het verbreden naar aanpalende sectoren. We zoeken actief naar verdere schaalvergroting in deze consoliderende markt. Daarnaast kunnen we met deze nieuwe samenwerking versnellen en acquisities uitvoeren in de markt voor IT-infrastructuur outsourcing.”

De coöperatie SURF is overgegaan tot verkoop van haar 100%-belang in Vancis, om als commerciële leverancier in een beter passende omgeving door te kunnen groeien. Hierbij is gezocht naar een partij met kennis, ervaring en een netwerk in de Nederlandse ICT-markt, die zich voor de langere termijn kan committeren als een betrouwbare partner voor Vancis. Erik Fledderus, algemeen directeur SURF: “We zijn blij met Strikwerda Investments als overnamepartner voor Vancis; de continuïteit van de dienstverlening door Vancis aan onze leden is een belangrijke factor geweest in het proces. Daarnaast zijn we tot goede afspraken gekomen die de eigenheid van SURF als coöperatie van en voor haar leden onderstrepen.”

Met de overname van Vancis heeft SI, naast onder andere haar deelneming in Total Specific Solutions, een nieuw platform in de Nederlandse ICT-markt in haar portfolio. Daarnaast blijft SI actief op zoek naar investeringen in bedrijven binnen de ICT markt. SI kijkt uit naar het bijstaan van het managementteam van Vancis en het voortzetten van de samenwerking met SURF.

Vancis B.V.
Vancis is actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan onderwijs-, onderzoek- en zorginstellingen, alsmede partijen actief in de zakelijke dienstverlening. Het fundament van de dienstverlening zijn de eigen datacenters in Amsterdam en Almere. Vanuit hier biedt Vancis datacenter-, cloud- en managed services aan. Vancis ontzorgt haar klanten door ICT- en datacenterdiensten geheel of gedeeltelijk uit handen te nemen. Meer informatie over Vancis vindt u op www.vancis.nl

Coöperatie SURF
SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. SURF heeft zijn activiteiten onderbracht in drie werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara. Meer informatie over SURF vindt u op www.surf.nl

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

Vancis B.V.
Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur
Coöperatie SURF U.A.
Erik Fledderus, Algemeen Directeur
Strikwerda Investments B.V.
Robert van Heeren, Investment Director

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl