8 mei 2024

Strikwerda Investments vormt Your.World: een strategische consolidatievan vier toonaangevende online services ondernemingen

Het Nederlandse Strikwerda Investments (SI), een family office met investeringsfocus op technologie-gedreven bedrijven, kondigt de consolidatie aan van vier van haar portfoliobedrijven. Your.Online, Your.Cloud (TSH), Confido en WiseFundaments vormen samen Your.World. Deze strategische consolidatie weerspiegelt de gezamenlijke focus op het serial acquirer model, gericht op lange termijn waardecreatie, en de ambitie om de Europese fusie- en overnameactiviteiten verder te versnellen.

AMSTERDAM, 8 Mei 2024 - SI kondigde vandaag de oprichting van Your.World aan, een leidende Europese speler op het gebied van online services. Deze nieuwe entiteit combineert de kracht van vier bedrijven in één platform. Alle bedrijven worden reeds ondersteund door SI als meerderheidsaandeelhouder en ze bedienen elk unieke marktsegmenten met een focus op lange termijn waardecreatie. Your.World wil zijn schaalvoordeel gebruiken om sneller internationaal te groeien, zowel organisch als via acquisities, en maakt daarbij gebruik van bestaande playbooks.

De oprichting van Your.World is een natuurlijke ontwikkeling die voortborduurt op: een fundament van gedeelde waarden, een gedecentraliseerd operationeel model waardoor de bedrijven onafhankelijk en flexibel kunnen blijven opereren, en een schaalbare M&A-benadering om verdere Europese groei te stimuleren. “Door het combineren van de kerncompetenties, culturen en ambities van onze vier portfoliobedrijven, creëren we een robuust platform met een sterke positie binnen de ICT-industrie in Europa”, aldus Robin van Poelje, benoemd tot Chairman en CEO van Your.World. Your.World bestaat uit twee Operating Groups: Your.Cloud, onder leiding van John Reynders als Group CEO, en Your.Online, onder leiding van Rikard Akhtarzand als Group CEO. Zowel Reynders als Akhtarzand brengen waardevolle ervaring met het runnen van gedecentraliseerde serial acquirers mee.

De bedrijven die hun krachten bundelen onder Your.World zijn reeds toonaangevend in hun vakgebied en bieden een breed scala aan online diensten. Van diensten op het gebied van websites en online presence, productiviteit, security, digitaal vertrouwen en werkplekken, tot digitale transformatie en connectiviteitsdiensten. Met hun specifieke expertise bieden deze bedrijven online diensten aan meer dan een miljoen klanten, gedreven door customer intimacy en 'as-a-service'-bedrijfsmodellen.

De strategische consolidatie van de vier bedrijven onderstreept de visie van SI en het succesvolle track record als serial acquirer. Sinds de oprichting in 2016 hebben de portfoliobedrijven een sterke groei gerealiseerd, met een omzet van €675 miljoen en 70 afgeronde M&A-transacties in Nederland, Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De vorming van Your.World benadrukt de focus en gezamenlijke ambitie om de Europese M&A-activiteiten verder op te schalen binnen een gedeelde visie voor de toekomst.

Over SI
Goede bedrijven bouw je samen. Dit kost tijd. Bij Strikwerda Investments bouwen we aan duurzame partnerships met ondernemers. De afgelopen 40 jaar hebben we in meer dan 200 IT-, Software- en Online services bedrijven geïnvesteerd. Wij hebben de sterke wil om het beste in deze bedrijven naar boven te halen en samen met ondernemers te werken aan een gemeenschappelijk doel om duurzame bedrijven te bouwen voor toekomstige generaties.

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl