31 januari 2024

TICTS groeit verder in ICT en telecom binnen de zorg dankzij overname FuTec

Amsterdam, 31 januari 2024 - FuTec, ICT specialist in werkplekken en telecomoplossingen voor de zorgsector, sluit zich aan bij Total ICT Solutions (TICTS). Dankzij deze overname kan FuTec versneld doorgroeien en haar positie als full service provider op het gebied van “gezonde ICT” verder versterken. TICTS is het onderscheidende one-stop-shop platform op het gebied van IT en telecommunicatie, en een onderdeel van de snelgroeiende MSP familie TSH.

Focus op betrouwbaarheid met kennis van de zorgsector
FuTec is opgericht in 1994 en met DGA Leo van der Slot uitgegroeid tot een toonaangevende naam op het gebied van ICT en telecommunicatie oplossingen voor de gezondheidszorg. Zo biedt de in Barendrecht gevestigde IT-partner specifiek voor de eerstelijnszorg ontwikkelde online werkplekken, aangevuld en ondersteund met sectorspecifieke oplossingen en diensten. Met de overname door TICTS verandert de rol van Leo van der Slot van DGA naar een actieve en betrokken Strategisch Adviseur. “De verkoop van FuTec is een grote stap voor mij” aldus Leo. “Ik ben enorm trots dat FuTec onderdeel wordt van de TSH familie waarmee de toekomst voor zowel onze klanten als het personeel gegarandeerd is. Dat wij binnen de groep kunnen samenwerken met Westers geeft mij hernieuwde energie om me in te blijven zetten verdere groei te realiseren in mijn nieuwe rol”.

FuTec blijft actief onder de bekende en gevestigde naam vanuit haar kantoor in Barendrecht.

Verder groeien
Een belangrijk aspect van de groeistrategie van TICTS is de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tussen de verschillende bedrijfsonderdelen van de organisatie. Nils Vermeulen, General Manager van TICTS, is dan ook zeer verheugd met het toevoegen van FuTec aan de TICTS familie: “Leo en zijn team hebben een prachtige organisatie neergezet waar ze ontzettend trots op mogen zijn, en die zeer goed past bij hoe wij als TICTS naar de toekomst kijken. We zijn daarnaast zeer blij dat Leo als Strategisch Adviseur verbonden blijft aan FuTec om zijn netwerk en ervaring in te blijven zetten voor de toekomst en groei van het bedrijf. Om de samenwerking tussen de TICTS bedrijven verder te versnellen zal de rol van Leo als DGA worden overgenomen door Robin Nijhof. Robin zal de eindverantwoordelijkheid over FuTec combineren met zijn huidige rol als Managing Director van Westers (onderdeel van TICTS). We kijken er naar uit om in deze nieuwe samenstelling samen verder te blijven groeien.”

Robin Nijhof kijkt uit naar de samenwerking met FuTec: “FuTec is een prachtige gevestigde naam in ICT en telecommunicatie voor de eerstelijns zorg. Die focus delen we bij Westers met FuTec, en door nu samen onder de vlag van TICTS op te kunnen trekken kunnen we beiden profiteren van onderlinge synergiën, delen we kennis en ervaring en creëren we samen een unieke uitgangspositie voor verdere groei in deze markt voor beide bedrijven. Ik kijk enorm uit naar de stappen die we samen gaan zetten en om het maximale uit onze samenwerking te halen.”

Financiële details over deze transactie worden niet bekend gemaakt


VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

THS / TICTS
Tom Jansen

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl