11 januari 2023

Total Specific Solutions acquireert SpraakLab, leverancier van software- oplossingen voor spraaktechnologie

Nieuwegein / Nijmegen, Nederland 10 januari 2022. Spraaklab is een software specialist in het opzetten en beheren van automatische systemen voor grote audiovisuele collecties. Met hun oplossing zijn grote hoeveelheden audiovisuele data on- en offline bereikbaar voor klanten. Met de overname heeft Total Specific Solutions (“TSS”) een belangrijke oplossing voor haar klanten in de publieke en commerciële sector verkregen.

SpraakLab beschikt over een zelf ontwikkelde automatische spraak- en spreker herkenner waarmee het snel, met hoge precisie en betrouwbaarheid op grote schaal audiovisuele data voor klanten kan omzetten in geschreven vormen zoals woordelijke verslagen (notulen) of ondertiteling. De systemen van SpraakLab kunnen audio live verwerken (voor directe feedback voor de gebruiker of live ondertiteling), vanuit de cloud of juist op locatie bij de klant. SpraakLab werkt nauw samen met klanten in verschillende markten: van nationale broadcast (NPO), media-monitoring, de telefoniemarkt, politie en rechtbank tot de vergadermarkt.

Pascal Bakker, Managing Director van NotuBiz: “Wij zijn erg blij SpraakLab binnen TSS te verwelkomen. Binnen NotuBiz werken wij al jarenlang intensief samen met SpraakLab. Om de verdere groei van SpraakLab te ondersteunen hebben de bedrijven besloten de krachten te bundelen. Het gebruik van spraaktechnologie in ons dagelijks bestaan wordt meer en meer gemeengoed. Het Nederlandse spraakherkenningsmodel van SpraakLab is het allerbeste model in de markt en wordt al intensief gebruikt in veel toepassingen zoals bijvoorbeeld Speech to Text. Ik kijk er naar uit om Marijn Huijbregts, managing director van SpraakLab en zijn team te ondersteunen in de volgende stap van het bedrijf. En om samen de potentie van haar oplossingen verder te ontwikkelen in de markt van spraaktechnologie.”

Jurriaan Piek, General Manager bij TSS: “Het TSS bedrijf NotuBiz werkt al jaren samen met SpraakLab en Pascal en zijn team zijn erg enthousiast over de waarde die SpraakLab onze klanten kan bieden. Wij kijken er naar uit om met SpraakLab de volgende stap van hun toekomst in te gaan. Pascal zal hen bijstaan waar nodig en onze CSI/TSS best practices met hun delen.”

Marijn Huijbregts Managing Director en oprichter van SpraakLab: “In de afgelopen jaren hebben wij een bedrijf en een oplossingssuite opgebouwd waar wij erg trots op zijn. Wij hebben een product neergezet wat voorziet in de behoefte in de markt waarbij wij nauw samenwerken met onze klanten waaronder NotuBiz. Door een onafhankelijke business unit van TSS te worden krijgen wij toegang tot een enorme hoeveelheid kennis voor het runnen van succesvolle softwarebedrijven. Deze kennis en coaching vanuit TSS biedt ons de mogelijkheid om de volgende stap te nemen en onze klanten nog beter te bedienen.”

Over SpraakLab
SpraakLab is opgericht in 2015 door Marijn Huijbregts, spraaktechnologisch onderzoeker, en is gevestigd in Nijmegen. Het bedrijf is gespecialiseerd in spraaktechnologie, hun oplossingen helpen klanten om structuur aan te brengen in grote audiovisuele collecties: door bijvoorbeeld te bepalen wie er op welk moment aan het woord was, automatisch ondertiteling te genereren, of door de audiobestanden eenvoudig doorzoekbaar te maken. Omdat SpraakLab gebruik maakt van zelf ontwikkelde technologie, is het mogelijk haar systemen offline bij de klant te draaien , hetgeen SpraakLab een belangrijke partner maakt voor organisaties en instituten die met privacy gevoelige data werken. Meer informatie is te vinden op de website: https://spraaklab.nl

Total Specific Solutions (TSS)
Total Specific Solutions is een toonaangevende Europese leverancier van IT-business-oplossingen en bestaat uit onafhankelijke business units die producten en diensten leveren aan hun specifieke verticale marktsegmenten. Deze marktexpertise is gebaseerd op tientallen jaren ervaring. TSS is actief in de verticals van de gezondheidszorg, lokale en centrale overheid, financiële en juridische dienstverlening, accountancy, agrarische sector, automotive, bouw, onderwijs, horeca, productie, maritime sector, mobiliteit, vastgoed en retail. TSS is onderdeel van Topicus.com Inc., een beursgenoteerde onderneming op de Canadian TSX Venture Exchange. Topicus.com behoort tot het ecosysteem van Constellation Software Inc. (CSI) een wereldwijde aanbieder van verticale business oplossingingn Canada. Meer informatie is te vinden op de website: www.totalspecificsolutions.com

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

NotuBiz
Pascal Bakker (Managing Director)
SpraakLab
Marijn Huijbregts (Managing Director)
Total Specific Solutions
Jurriaan Piek (General Manager)

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl