19 april 2022

TSH neemt strategisch belang in Korton Group

Nieuw Vennep, 19 april 2022 – Total Specific Hosting (‘TSH’), de leidende groep van samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven heeft een strategisch belang genomen in Korton Group (‘Korton’). Korton krijgt hiermee toegang tot kennis en schaalvoordelen van TSH zodat ze haar buy-and-build-strategie binnen de zorg in Nederland kan realiseren. Hiermee zal het groeipad worden versneld voor klanten en medewerkers. TSH is een portfolio bedrijf van Strikwerda Investments, de leidende investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven.

Succesvolle ICT-benadering in de zorg
Korton bestaat dit jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse speler op het gebied van ICT-outsourcing. Met ruim 70 medewerkers biedt Korton professionele en innovatieve cloud-oplossingen voor haar klanten in de thuis-, gehandicapten- en ouderenzorg. De onderneming heeft diepgaande kennis van het zorgproces, een hoge servicegraad (XLA) richting eindgebruikers en een full scope IT outsourcing services-pakket, met o.a. een innovatieve digitale zorgwerkplek. De sterke XLA-benadering en de positieve resultaten hiervan zijn ook zichtbaar in de jaarlijkse Giarte IT Experience Benchmark score van 8,2.

Top drie Nederlandse Zorg-ICT-bedrijven
Peter Altevogt richtte Korton in 1997 op en is nog als ambassadeur van Korton Group betrokken: “We bestaan nu 25 jaar en hebben ons in de afgelopen jaren ontwikkeld van all-round MKB IT-dienstverlener naar een serieuze specialist in de ICT-markt voor de zorg en mobiliteit”. Korton zocht al enige tijd naar een strategische partner met de juiste expertise en voldoende kapitaal om de groei te versnellen door middel van een buy-and-build strategie. In TSH vonden wij de ideale partner. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin we met strategische overnames in de Nederlandse top drie van IT-spelers in de zorg komen. We zullen dan ook gericht zoeken naar uitbreiding met spelers in dit marktsegment, en partijen die een partner zoeken om de transformatie naar de cloud door te maken. Ons managementteam zal doorgaan in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Korton blij met expertise en strategische meerwaarde TSH
Bastiaan Topper, CEO van Korton Group: “TSH geeft ons de vrijheid en de ruimte om te ondernemen en te bouwen. We zijn de afgelopen jaren organisch hard gegroeid en zijn mede daardoor veel zichtbaarder geworden bij zorginstellingen, die ons nu als serieus alternatief zien voor de grotere zorgspelers in de markt. Onder de vleugels van een sterke moeder als TSH krijgen we de ‘body’ die nodig is om Korton naar de volgende groeifase te brengen.”

Uitbereiding van propositie TSH in de zorg vertical
Joris Dierick, (interim) CEO van Total Specific Hosting: “Korton heeft bewezen dat zij haar opdrachtgevers naar een veilige omgeving in de cloud kan brengen. Deze acquisitie geeft TSH een eerste stap in de aantrekkelijke ICT-outsourcing markt binnen de gezondheidszorg, welke wij zien als een interessante groei markt voor de komende jaren. Het managementteam en Peter zijn een welkome aanvulling binnen ons team van ambitieuze ondernemers.”

Strikwerda Investments
Strikwerda Investments (SI) is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKBondernemingen. Het is een Nederlands investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector. SI is meerderheidsaandeelhouder in het ICT-outsourcing bedrijf TSH en zal dat middels deze transactie ook in Korton worden. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICToutsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. “Met de aansluiting van Korton bij Total Specific Hosting treedt een ervaren managementteam toe. Bastiaan, Mark, Derk Jan en Koen hebben al een mooi bedrijf neergezet en kunnen in de nieuwe setting nog verder gaan versnellen”, aldus Mark van Beusekom, partner van advieskantoor Hogenhouck M&A, dat Korton begeleidde in deze succesvolle transactie.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET

Contact

Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Contact

Bezoekadres
Langeweg 21
1261 EL  Blaricum
Nederland
Routebeschrijving
Postadres
Binnenweg 1a
1261 EK  Blaricum
Nederland

Email
secretariaat@strikwerdainvestments.nl